Kıymalı Parmak Börek |
Malzemeler
- 3 Su Bardağı Un
- 3 Çorba K. Sıvıyağ
- Tuz
- Su
- 2 Çorba K. Tereyağı
- 1 Çay B. Mısırözü Yağı
- 350 Gr. Kıyma
- 3 Soğan
- 1 Tutam Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
- 1 Yumurta Sarısı
- Susam
Yapılışı
Un, sıvıyağ, tuz ve kıvamını alması için biraz su ile hamuru yoğuruyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra dinlendiriyoruz. İç harcı için, soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile
kavuruyoruz.
Kıymayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Maydanozları doğrayıp kıymaya ekliyoruz. Tuz ve baharatını kattıktan sonra altını kapatıyoruz. Dinlenmiş hamuru merdane ile bütün olarak açabildiğimiz kadar ince bir şekilde açıyoruz.
Eritilmiş tereyağı ve sıvıyağı karıştırarak açtığımız hamurun üzerine sürüp 3-4 dakika bekletiyoruz. Hamur yağını çektikten sonra etrafındaki boş yerleri su ile ıslatıyoruz. Her köşeden çekip hamuru daha fazla inceltiyoruz.
Sağ ve sol tarafları ortaya doğru kapatıp hafif bastırıyoruz. İç harcımızdan biraz koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Bir sıra sardıktan sonra kesip hamurun geri kalanına aynı işlemi uyguluyoruz.
Yağlanmış tepsiye böreklerimizi dizip yumurta sarısı sürüyoruz. Susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder