Patates Beğendili Kuzu |
- 400 Gr. Kuzu Kuşbaşı
- 1 Soğan
- 3 Köy Biberi
- 1 Çorba K. Biber Salçası
- 1 Çorba K. Domates Salçası
- Sıvıyağ
- Tane Karabiber
- Biberiye
- Su
- Tuz
Beğendisi İçin:
- 3 Haşlanmış Patates
- 1 Çorba K. Un
- 1 Çorba K. Tereyağı
- 1,5 Su B. Süt
- Kaşar Peyniri
- Muskat
- Tuz
Hazırlanışı
Soğanları ince bir şekilde doğrayıp biraz sıvıyağ ile kavuruyoruz. Köy biberlerini doğrayıp soğanlarla birlikte kavuruyoruz.
Kuş başı etide ekleyip kendi suyunu verip çekene kadar kavuruyoruz. Etlerimiz kavrulduktan sonra biber ve domates salçası, tane karabiber, tuz ve 1 çay bardağı suyu katıp pişiriyoruz.
Altını kapatmaya yakın biberiyesini koyup biraz daha karıştırıyoruz. Beğendisi için, haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. Bir tencerede süt, tereyağı ve unu karıştırıp sosumuzu elde ediyoruz.
Rendelenmiş patatesleri ekliyoruz. Kaşar peynirini de rendeleyip ekliyoruz. Tuz ve muskatı da katıp biraz karıştıktan sonra altını kapatıyoruz.
Pişen beğendiyi servis tabağının altına, iyice sotelenmiş kuzu etimizide beğendinin üzerine koyup servis ediyoruz. İsteğe göre etin üzerini biberiye ile süsleyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder